Aksuleiden ja DPI Codingin yhteistyö laajentaa mahdollisuuksia

Aksulit on RFID- ja viivakooditeknologioita hyödyntävien järjestelmien kehittämiseen erikoistunut järjestelmäintegraattori. Samassa kiinteistössä toimiva DPI Coding tarjoaa merkintälaitteita ja  -järjestelmiä, kuten mustesuihkuja, etiketöintiä ja laserlaitteita pakkaavan ja valmistavan teollisuuden tarpeisiin. Yritykset päätyivät tekemään yhteistyötä keskusteltuaan projekteistaan ja huomattuaan, miten yritysten toiminnot voisivat tukea toisiaan.

“Olemme seinänaapureita täällä Jyväskylässä ja toimimme samoilla teollisuuden aloilla. Meiltä on puuttunut jo pidempään merkintäosaaminen ja olemmekin jo pidempään etsineet kumppania, jonka kanssa tämä osa-alue toteutuisi helposti ja ammattitaitoisesti. DPI Codingilla on hyvä tekemisen meininki”, kertoo Aksuleiden myyntipäällikkö Joonas Puoliväli.

DPI Codingin myyntijohtaja Esa Ek nimeää Aksuleiden vahvuudeksi dynaamisen ja ammattitaitoisen tiimin, joka toimii asiakaslähtöisesti. Asiakaslähtöisyys on keskiössä myös yritysten tekemässä yhteistyössä – Aksulit ja DPI Coding haluavat tarjota asiakkaalle kokonaisratkaisun sen sijaan, että palvelun osia täytyisi ostaa erikseen useammasta yrityksestä.

YHTEISTYÖ MAHDOLLISTAA LAAJEMMAN PALVELUN ASIAKKAALLE

“Koska olemme naapureita, näemme päivittäin ja yhteistyöstä on rakentunut luotettavaa sekä sujuvaa. Olemme jo tehneet yhteisiä projekteja ja haluamme toteuttaa niitä lisää koko Suomen alueella”, Ek ja Puoliväli kertovat.

Aksulit ja DPI Coding voivat yhteistyön ansiosta toteuttaa erilaisia projekteja, joilla asiakas saa täysin omiin tarpeisiinsa räätälöidyn ratkaisun. Yksi jo toteutetuista yhteistyöprojekteista koski uusien tarra-applikaattoreiden hankintaa tuotantolinjaa varten. Asiakas tarvitsi myös RFID-tunnistetarrat tarra-applikaattoreihin ja yhteistyön ansiosta kokonaistoimitus järjestyi saman katon alta.

“Yksinkertaisimmillaan pystymme DPI Codingin puolelta toteuttamaan esimerkiksi elintarviketuotteen merkinnän ja Aksulit hoitaa merkinnän luennan. RFID-tekniikka auttaa asiakasta pysymään mukana teknologian muutoksissa”, Ek kertoo.

RFID (radio frequency identification) eli etätunnistus on tekniikka, jota käytetään kappaleiden tunnistamisessa. RFID-tekniikka soveltuu hyvin kohteisiin, joissa tunnistaminen halutaan tehdä automaattisesti.

“RFID-teknologiaa hyödyntävissä järjestelmissä suurin haaste on usein RFID-tunnisteen kiinnitys ja siihen kuluva aika. DPI Codingin tarjoama palvelu ratkaisee tämän ongelman”, Puoliväli jatkaa.

Yhteistyön ansiosta yritykset pystyvät tarjoamaan parempaa palvelua ja toimittamaan kaikki laitteet ja järjestelmät esimerkiksi tehdasympäristöön.

“Yhteistyömme ansiosta asiakkaamme saa hallitumman toteutuksen ja varmasti toimivan lopputuloksen, koska kaikki saadaan tehtyä ja testattua valmiiksi samassa hallissa. Pystymme myös tarvittaessa demoamaan yhteistyömme mahdollisuuksia asiakkaalle käytännössä”, Ek ja Puoliväli kertovat.

JÄLJITETTÄVYYDEN MERKITYS KOROSTUU JATKUVASTI

“Suomesta ei löydy montaa vastaavanlaista palveluntarjoajaa tai näin tiivistä yhteistyötä”, Puoliväli ja Ek toteavat.

Aksulit ja DPI Coding haluavat yhteistyönsä kautta tarjota asiakkailleen kokonaisvaltaista palvelua ja sitoutua kehittämään asiakkaiden tarpeisiin sopivat ratkaisut. Jäljitettävyyden merkitys korostuu jatkuvasti ja tulevaisuudessa jäljitettävyys ei ole enää lisäarvoa tuottava palvelu, vaan enemmänkin oletusarvo.

“Joillain aloilla RFID-tunnisteet ovat jo pakollisia, sillä ne edistävät jäljitettävyyttä. Jäljitettävyyden ja laadun seurannan kysyntä lisääntyy jatkuvasti ja siksi uskomme, että tällaiselle yritystemme tuottamalle yhteistyöpalvelulle on tarvetta”, Ek ja Puoliväli kertovat.

Ota yhteyttä, niin keskustellaan lisää ja katsotaan millaisen palvelun Aksulit ja DPI Coding voisivat toteuttaa yrityksellesi.

Esa Ek
+358 40 025 3365
esa@dpicoding.fi

Joonas Puoliväli
+358 40 842 0380
joonas.puolivali@aksulit.com